Bradburyle teine etapivõit

Foto: Thibault Camus, AP/Scanpix

Le National golfiväljakul, mis võõrustanud nii Ryder Cup’i kui olümpiamänge, peeti maha erakordselt haarav Open de France golfivõistluse viimane päev. Kui kõigil mängijatel oli viimasest päevast mängitud pooled rajad jagasid esikohta kogunisti 11 mängijat. Viimaks tõmbas pikima õlekõrre viimasel päeval eksimusi vältinud ja radadel 14-16 kolm birdiet järjest teinud Dan Bradbury. 25-aastasele inglasele tõi üle poole miljonilise palgatšeki lõppskoor -16 (67, 66, 69, 66). Kaheksanda raja järel ainuliider olnud Thorbjorn Olesen, tegi üheksandal bogey, omas küll lõpu eel võimalust viigistada nii 16. kui 17. rajal, kuid ei realiseerinud alla viie meetrisi birdie võimalusi. Lisaks taanlasele jagasid teist kohta inglane Sam Bairstow, sakslane Paul Yannik ning veel üks taanlane Jeff Winther. Viimase ringi eel liider olnud rootslane Jesper Svensson lagunes viimasel ringil (76) täielikult ja langes 27. kohta jagama. Tulemused 

Bradbury esimene võit tuli eelmise hooaja avaetapil Lõuna-Aafrika Vabariigis, kui Joburg Openil 2022. aasta novembris edestas ta kolme löögiga soomlast Sami Välimäki. See oli talle alles kolmandaks stardiks DP World Touril ning peale pääses ta tänu sponsorkutsele. Temast sai madalaima maailma edetabeli kohaga mängija, kes võitnud DP World Touri etapi olles tol hetkel 1397. positsioonil. Eilne võit tõstis ta maailma edetabelis 158. reale ning hooaja kokkuvõttes tuuril tõusis ta 25. kohale.

Hooaeg jätkub sel nädalal Andaluusia Mastersiga, misjärel kolitakse kuu lõpus Lõuna-Koreasse. Novembris peetakse aga kaks rahaturniiri Araabia Ühendemiraatides, kuhu pääseb edetabeli 70 parimat.

Taanlastel oli aga üldiselt hea nädal. Challenge Touri ühel kahest nn rahaetapist Hiinas võitis Hamish Brown, kellele see oli teiseks etapivõiduks sel hooajal. Võit tuli play-offis, kus alistada tuli Filipiinide mängija Lloyd Jefferson Go. Vaid ühe löögiga kaotas neile soomlane Oliver Lindell. Tulemused 

Hooaja kokkuvõttes tõusis Brown kolmandaks, kuid temast eespool on vaid kaks mängijat, kes võitnud kolm etappi ja kindlustasid endale juba põhituuri kaardid. Lindel tõusis neljandaks ning teine soomlane Tapio Pulkkanen püsib 17. kohal ehk hetkeseisuga piisaval positsioonil, et tõusta tagasi põhituurile.

See nädal mängitakse veel viimane põhituuri etapp Hiinas ning seejärel kahe nädalapärast finaaletapp Mallorcal, misjärel selguvad need 20 õnnelikku, kes saavad järgmisel aastal mängida põhituuri.