Hattoni kolmas täistabamus Šotimaal

Foto: Robert Perry, PA Wire/PA Images/Scanpix

Alfred Dunhill Links Championship sai esimese kolmekordse võitja kuna 2016 ja 2017 turniiri võitnud Tyrrell Hatton kordas oma võitu ka sel aastal. Unikaalne turniir, kus mängitakse kokku kolmel väljakul ning lisaks peetakse paralleelselt meeskondlik võistlus (võistkond koosneb ühest pro- ja ühest amatöörmängijast) edukaim oli sel aastal taas Hatton, kes kordas enda nimel olevat turniirirekordit (-24) ning alistas belglase Nicolas Colsaertsi viimase griini birdie abil ühe löögiga. Tulemused

5 miljoni dollari suuruse auhinnafondi avapäeval paugutas 49-aastane Darren Fichardt 61 lööki Kingsbarns Golf Links väljakul ning asus liidriks. Sama suutsid kolmandal ringil Old Coursel (turniiri kolmas väljak oli Carnoustie) kirja saada ka Hatton ning jagatud neljandal kohal lõpetanud Rasmus Neergard-Petersen. Taani uue põlvkonna komeedi (kes vähem kui kuu tagasi võitis alles oma kolmanda Challenge Touri etapi, millega tagas koha põhituuril) ees kolmandana lõpetas Tommy Fleetwood, kes näitas samuti stabiilselt head golfi kõigil neljal päeval.

Hattoni võit tõstis teda hooaja edetabelis 67 positsiooni võrra 16ndaks, mis tähendab osalemist ka novembris toimuval hooaja lõppvõistlusel. Samuti muutub aina realistlikumaks ka Hattoni kuulumine järgmise aasta Ryder Cupi tiimi, mida võib öelda ka jagatud seitsmendal kohal lõpetanud Jon Rahmi kohta, kes tõusis hooaja kokkuvõttes 36. positsioonile.

Meeskondliku võistluse võitsid Thorbjørn Olesen ja Dermot Desmond. Viimati nimetatud 74-aastane vanahärra on Iirimaa üks rikkamaid inimesi kellele kuulub ka Šotimaa jalgpalliklubi Celtic F.C, mis on võitnud 54 korda Šotimaa meistritiitli ning korra kroonitud ka Euroopa parimaks jalgpalliklubiks.

Uuel nädalal mängitakse Le Nationali väljakul Open De France.

Challenge Touri viimane etapp Euroopa pinnal peeti Tšehhis. Viie löögilise eduga võttis võidu Zimbabwe golfar Benljamin Follett-Smith (-28). Teist kohta jagasid soomlane Oliver Lindell ja prantslane Maxence Giboudot. Tulemused

Follett-Smithile oli see ajaloo teiseks võiduks Challenge Touril. Esimene pärines eelmise aasta veebruarist, kui võit tuli hooaja avaetapil Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Hooaeg jätkub vaid 72 paremale mängijale kahe turniiriga Hiinas ning seejärel kohtutakse juba finaalturniiril Mallorcal.