Hispaanlaste duell Madridis

Foto: Manuel Sanchez, AFP/ZUMA Press Wire/Scanpix

DP World Tour jõudis eelmisel nädalavahetusel Hispaaniasse, kui Madridi lähedal peeti Open de Espana. Võidu nimel pidasid viimasel päeval maha suurepärase duelli kolm hispaanlast, kust võitjana väljus Angel Hidalgo, kes pidi selleks alistama play-offis ei kellegi muu, kui hispaanlaste ebajumala John Rahmi enda. Tulemused 

Kui viimase päeva esimese seitsme raja järel näis, et võidu nopib kolmest hispaanlasest noorim, David Puig, siis radadel 8-17 tegi igapäevaselt LIV golfis kaasalööv mees viis bogey ning langes lõpuks jagama kolmandat kohta. Avapäevast turniiri juhtinud Angel Hidalgo võitles seetõttu esikoha eest peamiselt John Rahmiga, kes turniirivõidu kodumaal nautinud kolmel korral. 13-raja järel, kui Rahm sai eksimuse tõttu kirja double bogey, näis võitja selge olevat, kuid Rahm suutis viimasel viiel rajal teha kolm birdiet, Hidalgo ühe vastu. Tõsi see üks sündis 14-rajal väga meeldejääva löögiga üle griini bunkri. Kokkuvõttes eriti dramaatiline oli viimane rada, kus Rahm realiseeris 1,5 meetri pealt birdie ning veidi lühema puti, mis taganuks võidu, lõi Hidalgo täiesti selgelt mööda… Play-offi, väljaku viimast 18ndat rada, oli vaja mängida kaks korda. Kui avakatsel said lühikesel par-4 peal mõlemad kirja birdie, siis teisel korral Rahm enam birdiega hakkama ei saanud ja nii kuulus võit 26-aastasele hispaanlasele.

Angel Hidalgo, kes oli enne turniiri maailma edetabelis alles 398. positsioonil, tõusis nüüd 162. positsioonile. Alles 2021. aastal mängis Hidalgo kaasa Alps Touri, mille lõpetas kolmandana, kuid poole hooaja pealt asus ta mängima ka Challenge Touri, kus sügisel teenis juba esimese etapivõidu ning lõpetas hooaja 22. positsioonil. 2022. aastast on ta kaasa löönud peamiselt juba põhituuril, kuid teinud vahepõikeid ka Challenge Touri etappidele. Seni parimaks kohaks oli neljas koht Andaluusia Mastersilt kaks aastat tagasi. Nüüd tuli esimene täistabamus 80. katsel. Amatöörkarjääri üheks säravamaks hetkeks oli Hispaania koondisega Euroopa meistriks tuleks 2017. aastal. Lisaks saadi aasta hiljem võistkondlikul MM võistlusel pronksmedalid Iirimaalt. Samuti võitis ta 2018. aastal ka Hispaania amatööride meistrivõistlused. Võidutšekk oli sel korral pea poole miljonile eurole, mis on peaaegu 1/3 seni teenitud auhinnarahast DP World Touri võistlustelt.

Hidalgo koduklubiks on Las Brisas, mis on Hispaanias nii mõnegi eestlase koduklubiks. Treeneriks on aga Jordi Garcia del Moral, kes on viimasel aastal olnud ka Richard Tederi treeneriks.

Sel nädalal mängitakse aga Old Coursel välja Alfred Dunhill Links Championship nimeline karikas. Kohal on sisuliselt kogu Euroopa raskekahurvägi.

 

 

 

Šveitsis mängitud Challenge Touri etapi võitis Euan Walker. Šotlasele oli see karjääris teiseks võiduks, eelmine pärines kaks aastat tagasi Inglismaa etapilt. Võiduga tõusis Walker hooaja kokkuvõttes 21. positsioonile. Turniir jäi kehvade ilmastikuolude tõttu vaid kaheringiliseks. Tulemused 

Sel nädalal mängitakse Tšehhis.

Selle aasta kaks komeeti, taanlane Rasmus Neergard-Petersen ja inglane John Parry, kes mõlemad said kokku kolm etapivõitu ning tasku DP World Touri kaardi mängisid sel nädalal kaasa Hispaanias. Taanlane jagas 13. kohta ning teenis sellega peaaegu 43 000 eurot. Parry jagas 24. kohta ning teenistuseks 29 400 eurot. Walkeri Challenge Touri etapivõit tõi sisse 32 400 eurot, tõsi tavapärasest vähem seetõttu, et turniir piirdus kahe ringiga. Tavapärane teenistus pidanuks olema 43 200 eurot.