Uus nädal, sarnane dramaatiline lõpplahendus

Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix

Inglismaal, Wentworthi golfiklubis mängiti eelmisel nädalavahetusel BMW PGA Championship nimelist turniiri, mis kuulub Rolex Seriesi ning mille auhinnafond oli 9 miljonit. Draamat jagus nii lõpuradadeks kui ka play-offiks. Pikima kõrre tõmbas seekord ameeriklane Billy Horschel, kes teisel lisarajal eagle abil kindlustas endale võidu ja auhinnatšeki üle 1,3 miljoni peale. Teist nädalat järjest pidi napimast napimalt võidust suu puhtaks pühkima Rory McIlroy, kes ei saanud oma eagle putti taas sisse, leppis birdiega ning jagas teist kohta Thriston Lawrencega, kes langes küll esimesel lisarajal pärast vette löömist konkurentsist, kuid lõpptabelis sai jagatud teise koha, kuna play-offis selgitati vaid võitjat. Tulemused 

Kui kõigil jäi kaks rada mängida näis võidus kinni olevat LAVi esindaja Lawrence, kes on üks väheseid tippgolfareid, kes kehakujult meenutab pigem dartsi mängijat, teate küll sellist pisikese õllekõhuga vanakesed, kes noolte loopimises väga osavad on. Ometi saatus tahtis seekord teisiti. Kaks viimast rada nimelt on sel väljakul par-5 ning 17ndal rajal, kui eelmine nädal McIlroy tegi saatusliku kolme puti bogey, siis sel nädalal saatus mängis teistmoodi vingerpussi ning tulemuseks oli kena eagle, mis viigistas liidripositsiooni. Oma võimalust haistis ka 2021. aastal sama turniiri võidu saanud Horschel, kes sai kirja birdie ning jäi kahest liidrist maha vaid ühe löögiga. Viimasel rajal jättis birdie napilt realiseerimata Lawrence, mis andis võimaluse tagant tulijatele. Paraku võimaluse kasutas ära Horschel, kes realiseeris birdie, kuid Rory kes flirtis teise löögi järel veega ei saanud roughist kolmandat lööki piisavalt lähedale lipule ja leppis par’iga. Esimesel lisarajal tegid kaks varasemat turniirivõitjat viigi (McIlroy 2014) ning Lawrence langes läbi bunkri löödud vee tõttu konkurentsist. Teisel katsel olid kaks järgi jäänud meest kahega griinil, kuid kuna vaid üks realiseeris eagle puti oli võistlus selleks korraks läbi.

Hooaja kokkuvõttes on McIlroy siiski esikohal ning Lawrence tõusis teiseks. Võitja Horschel aga kogunisti kolmandaks vaid osaletud viie turniiriga. Neljas on Rasmus Hojgaard ja viies Inglismaal finaal flightis olnud Matteo Manassero, kes langes lõpuks neljandat kohta jagama koos Aaron Rai ja Matthew Baldwiniga.

Sel nädalal mängitakse Madridi lähedal Open de Espana, kus kodupubliku rõõmuks on stardis ka Jon Rahm.

Challenge Touri etapp peeti aga Itaalias, Argentario golfiklubis, mis järgmine aasta võõrustab juba Italian Openit. Hooaja kolmanda võidu ja automaatselt kaasneva DP World Touri kaardi tagas endale inglane John Parry, kes edestas LAVi mängijat Justin Waltersit ühe löögiga. Soomlane Oliver Lindell oli kuues. Tulemused 

Hooaja kokkuvõttes on top20 seas kaks soomlast. Tapio Pulkkanen hoiab 15. kohta ning Lindell on 17. Sel nädalal mängitakse järjekord etapp Šveitsis, misjärel kolitakse teistkorda sel hooajal Tšehhi.

Homme alustab aga Q-Schooli esimese etapi võistlust Taanis Sander Aadusaar. Jälgi skoore siit