Sügissarja avavõistluse võitis Kizzire

Foto: Jed Jacobsohn, Getty Images/AFP

PGA Tour jätkus lõppenud nädalavahetusel California osariigis Napas, kus mängiti nn lohutussarja FedexCup Fall esimene võistlus Procore Championship (varem tuntud kui Fortinet Championship). Kuigi PGA Touri hooaeg on sisuliselt lõppenud – osa tähtmängijaid valmistub veel võistkondlikuks President’s Cupiks, osa esineb DP World Touri otsustavatel võistlustel ning osa juba puhkab, siis paljudele tähendab FedexCup Fall võimalust koguda punkte ja parandada edetabelikohti, et ka järgmisel aastal tippseltskonnas kaasa teha (s.o. lõpetada aasta 125 parema hulgas). Ja muidugi tähendab sügissari paljudele ka suurepärast rahateenimis võimalust, sest auhinnafond on endiselt uhke (kuus kuni kaheksa miljonit).

Procore Championshipi võitis kindlalt 38-aastane Patton Kizzire. Ligi kahemeetrisele vägilasele oli see karjääri kolmas esikoht (242. turniir) ja esimene pärast ligi seitsme-aastast pausi. Kuu aega tagasi uue vaimse tasakaalu eest hoolitseva treeneri värvanud mees pidi turniiri ajal läbi tegema erinevaid eksperimente – alates puu kallistamisest ja paljajalu kõndimisest kuni räpplaulu sõnade ritta seadmiseni. Hooaja hakatuseks tehtud kuus missed cut’i olid unustatud ja edu tuligi.

Avapäeva järel (66) ühe löögiga David Lipsky järel teist kohta hoidnud Kizzire lõi teisel 65 ja kolmandal 67 ning juhtis pärast neljanda päeva viienda raja eagle’it lähima konkurendi ees viie löögiga. Päeva keskel hakkas käsi korraks värisema ja edu Lipsky ees kahanes kahele, ent lõpuks oli Kizzire edu taas viis lööki.

Maailma edetabelis 257.kohal asunud Kizzire kerkis võiduga 99ndaks, karjääri parima tulemusena teiseks tulnud Lipsky 277. kohalt 149ndaks ning mõlemad kindlustasid Touri kaardi ka järgmiseks hooajaks.

Tulemused