Prantsusmaa pidu Taanis ning rootslased hullasid kodumaal

DP World Tour jõudis sel nädalal Taani, kus Danish Golf Championship peeti uuel väljakul. Aarhusis, Lübker Golf Resortis toimunud turniir oli peamiselt prantslaste ja taanlaste duell, kus lõpuks nii võidu kui hunniku esikümne kohti noppisid prantslased ning enamus taanlasi langes viimasel päeval top10st välja. Võidu noppis esmakordselt tuuril Frederic Lacroix, kes mängis kokku -14 (67, 71, 67, 65), saades viimasel päeval kirja veatu ringi kuue birdiega. Lähimad jälitajad, kaasmaalane Romain Langasque ning taanlane Lucas Bjerregaard kaotasid mõlemad nelja löögiga. Veel üks prantslane David Ravetto (-9) oli neljas ning viiendat kohta jagasid teiste seas prantslane Adrien Saddier ja parim amatöör, taanlane Jacob Skov Olesen. Käesoleva aasta The Amateur Championshipi võitja oli viimasel ringil lausa finaal flightis, kuid 72 (+1) lööki kukutasid ta esikoha konkurentsist. Taanlasi oli esikümnes veel enne viimast ringi mitu, kuid nii John Axelsen (viimane ring 74), Martin Simonsen (73), kui ka käesoleva aasta Challenge Touri liider Rasmus Neergard-Petersen (72) langesid lõpuks jagama 19. kohta. Tagantpoolt tegi tugeva tõusu küll viimase Ryder Cupi tiimi liige Nicolai Hojgaard (68), kuid tema avapäeva 73 ei lasknud tal tõusta kõrgemale 14. koha jagamisest. Tulemused 

Prantslase esimene võit tuuril tähendas talle võidutšekki pea 400 000 euro peale. 29-aastane prantslane tõusis sellega tuuri hooaja edetabelis 11. kohale. Nädal varem jagas ta Tšehhis kolmandat kohta ning jaanuari lõpus oli ta saanud kolmanda koha ka Saudi-Araabias. Need kolm korda ongi ainsad esikolmiku kohad senise 58 stardi jooksul. Eelmisel hooajal mängis ta paralleelselt nii DP World Touri, kui Challenge Touri. Põhituurilt langenuks ta välja, kuna oli hooaja kokkuvõttes alles 150ndal positsioonil, kuid lõpetas Challenge Touri 13. kohal, olles seitse korda esikümnes, mis tagas talle ka selleks hooajaks uuesti kaardi põhituuril.

2018. aastal viimast aastat amatöör olles, esindas ta viimast korda Prantsusmaa koondist Iirimaal toimunud maailmameistrivõistlustel. Paraku saadi alles 38. koht, edestades Eesti meeskonda ühe löögiga ning ka inviduaalses plaanis oli ta tagapool Turbast ja edestas ühe löögiga Hellatit. 2019. aastal Alps Touri mängides saavutas ta aga avahooajal kohe kolm võitu, mis tagas talle Challenge Touri kaardi. 2020 tegi ta kaasa veel vähe etappe, kuid 2021 täishooaja järel lõpetas ta viiendal positsioonil ning sai 2022. aastaks juba põhituuri kaardi. Hooaja lõpetas ta paraku 121. kohal, mistõttu ta 2023 mängiski võimaluste piires kaasa mõlemat tuuri ning teenis eelmise aasta eduka Challenge Touri hooajaga täiskaardi tagasi selleks hooajaks.

Sel nädalal mängitakse DP World Touri etapp Inglismaal. Turniir kannab nime Betfred British Masters hosted by Sir Nick Faldo ning osalejate seas on ka näiteks Danny Willet ja Tyrell Hatton.

Challenge Touri etapp mängiti Rootsis ning esikuuiku mahtus koguni neli rootslast. Võidu noppis Joakim Lagergen, kes edestas kaasmaalast Jesper Sandborgi vaid ühe löögiga. See oli rootslasele juba teiseks võiduks sel hooajal, kuna paar nädalat varem oli ta parim ka Iirimaal. Hooaja kokkuvõttes tõusis Lagergen kolmandaks. Tulemused 

Sel nädalal mängitakse 15-aastase vaheaja järel aga Poolas. Turniiri võõrustab Rosa Golf Club.