Olümpiavõitja napsas majori võidu. Leedu saab esimese tuuri mängija

Foto: David Young, Action Plus Sports/ZUMA Press Wire/Scanpix

Naiste golfi selle aasta viimane major ei peetud kusagil mujal, kui maailma vanimal golfiväljakul – St. Andrews Old Coursel. AIG Women’s Openi nime kandva turniiri võitis värske olümpiavõitja Lydia Ko tulemusega -7. Uus-Meremaa esindaja edestas lähimaid jälitajaid kahe löögiga. Nende hulka kuulusid hiinlane Ruoning Yin, ameeriklased Nelly Korda ja Lilia Vu ning Lõuna-Korea mängija Jiyai Shin. Tulemused 

Korda oli kõrges mängus kuni 14nda rajani, kuid tegi siis double bogey. Samal raal sai Ko kirja birdie. Ebaõnnestunud oli ka Korda kolmas ring, mis oli vaid 75 lööki. Parimad eurooplased jagasid 10. kohta. Nende seas ka amatöörgolfi hetke valitseja Lottie Woad Inglismaalt. Avapäeva järel juhtinud teine inglaste suur lemmik Charley Hull langes lõpuks jagama 20. kohta.

Seega kõik viis majorit said sel aastal erineva võitja. Võiduga kaasnes tšekk 1,425 miljoni dollari peale, mis on suuruselt kolmas võidutšekk naiste majoritel sel aastal.

Oluline sündmus juhtus aga Leedu golfi jaoks. Pikaaegne nende parim naismängija Gile Bite Starkute mängis LPGA Q-Schooli pre-qualifiying turniiri. Kevadel Arizona ülikooli lõpetanud leedulanna läbis esimese etapi (kokku kolm etappi) edukalt, kvalifitseerus teisele etapile ning saab jätkata võitlust LPGA tuuri kaardi eest. Mis aga veelgi tähtsam, esimese etapi eduka läbimise järel kindlustas Starkute endale koha aga järgmiseks aastaks Epson Touril, mis on LPGA hooajaringne kvalifikatsiooni turniir. Tulemused

Starkute, kes jõudis WAGR edetabelis parimal hetkel 114. positsioonile on mänginud ka Eestis. 2020. aastal võitis ta Estonian Amateur Openi tulemusega -2, mis tähistab siiani turniiri rekordit ning samal aastal jäi ta Estonian Match Play Openil kolmandaks. Kaotus tuli vastu võtta poolfinaali esimesel lisarajal ning tema alistajaks oli hilisem võitja Anete Liis Adul.