BMW Championshipi võitis Bradley

Foto: Matt York, AP/Scanpix

125-aastase ajalooga BMW Championship (varem Western Open) mängiti sel korral Colorado osariigis, hõredas õhus, tugevate tuulte meelevallas. Turniiril osalesid hooaja (FedexCup) arvestuse 50 parimat. Mängus oli nii turniirivõit ja auhinnarahad (võitjale 3,6 miljonit) kui – vahest dramaatilisemalgi määral – tõusmine või jäämine hooaja edetabeli 30 parema sekka ehk pääsmed aasta viimasele turniirile, Tour Championshipile.

Kahe päeva järel juhtis kindlalt Austraalia veteran Adam Scott. 44-aastane 14-kordne PGA turniirivõitja paugutas reedel 63 ja juhtis õhtuks Keegan Bradley ees kolme, Ludvig Abergi ees nelja ja Alex Noreni ees viie löögiga. Nii Scott, Bradley kui Noren vajasid võimalikult kõrget kohta, et hooaja kokkuvõttes 30 parema sekka kerkida.

Laupäev Scottil ebaõnnestus ning liidriks kerkis Bradley. Kuuekordsele võidumehele oli kõrget kohta hädasti vaja, sest enne turniiri oli ta hooaja edetabelis alles 50. Järgnesid Scott ja kaks rootslast, neile omakorda kaotasid juba kolme löögiga Wyndham Clark ja Xander Schauffele.

Pühapäeval ei loovutanud Bradley liidrikohta kellelegi, kuigi mida aeg edasi, seda rohkem hakkasid liidrid eksima. Liidritest varem lõpetanud (laupäeva õhtuks 20.kohal) Sam Burns tegi suurepärase pühapäeva – 65 – ja asus konkurentide kannatusi club house’ist vaadates tabelis aina kõrgemale kerkima.

Eelviimasel rajal hiilgava approachi teinud Bradley ei suutnud küll eagle’it vormistada, kuid ka birdie sisuliselt kindlustas talle turniiri esikoha ja seda ei mõjutanud isegi viimase raja bogey.

Viimase ehk 50ndana turniirile pääsenud Bradley esikoht on ses mõttes ajalooline, et viletsamalt edetabelikohalt on BMW Championshipi võitnud vaid üks mees – Bradley ise – kui ta kuus aastat tagasi 52.kohalt esikoha sai (siis pääses osalema 60 meest). Ajalugu on ta teinud varemgi – 2011.aastal sai temast kolmas mees golfiajaloos, kes võitnud major’i (PGA Championship) kohe esimesel katsel (sama juhtus 1913 ja 2003).

Teist kohta jagasid Scott, Aberg ja Burns, kes kaotasid võitjale vaid ühe löögiga.

Tulemused

Hooaja edetabelis kerkis Bradley neljandaks, Scott 41.kohalt 14ndaks. Tema osaleb FedexCup finaalvõistlusel juba kümnendat korda.

Viimaste radadega kukkusid top30 hulgast välja ja võivad hooaja lõppenuks lugeda viimasel kolmel rajal bogey teinud Noren, viimasel rajal double bogey teinud Brian Harman ja lõpu eel triple bogey’ga patustanud Jason Day. Tubli lõpuga kerkisid 30 hulka Tommy Fleetwood, Chris Kirk ja kõige napimalt Justin Thomas.

Neljapäeval algab niisiis hooaja viimane turniir, kui Atlantas mängitakse nn Gunderseni meetodil Tour Championship. Liider Scottie Scheffler alustab -10 pealt, Xander Schauffele -8 pealt, Denveris katkestanud Hideki Matsuyama -7 pealt jne.

FedexCup edetabel