Kaks uut võitjat tuuridel

DP World Touri etapil Tšehhis krooniti võitjaks prantslane David Ravetto. Challenge Touri etapil Soomes, Vierumäkil aga rootslane Christofer Blomstrand. Mõlemale oli see esimeseks võiduks vastavas sarjas.

PGA National väljakul peetud etapivõit kuulus David Ravettole tulemusega -23 (68, 63, 70, 64). Nelja löögi kaugusele jäi rootslane Jesper Svensson ning viiega kaotas kolmik, kus oli ka kaks prantslast – Frederick Lacroix ja Adrien Saddier, lisaks šotlane Richie Ramsay. Tulemused 

Ravetto esimene võit European Touril oli väärt peaaegu 400 000 eurot. Käesoleval aastal lisaks on tal ete näidata üks kolmas koht ja üks võit hooaja alguses Challenge Touril. Hooaja edetabelis tõusis ta 30ndaks, Svensson aga liikus kolmandaks. Sel nädalal mängitakse Taanis ning siis kolitakse Inglismaale.

Challenge Touri võistlus peeti aga Vierumäkil, kus stardis oli ka kaks eestlast. Rootslane Christofer Blomstrand, kes mänginud vahelduva eduga nii Challenge Touri kui põhituuri aastast 2016, sai kirja oma esimese võidu. Edu aluseks oli viimasel ringil mängitud 65 lööki, mis andis kokku -20 (66, 69, 68, 65) ning ühe löögilise edu seni võidus kinni olnud prantslase Alexander Levy ees. Hooaja ühe suurfavoriidi, kes eelmisel aastal napilt põhituurilt välja langes viimane päev oli kuni 16nda rajani katastroofi laadne. Kirjas oli selleks hetkeks kolm bogey ja üks double bogey. Lõpp kujunes aga muinasjutuliseks ning viimased kolm rada läbis põhituuril pea 8 miljonit teeninud prantslane skooriga birdie-hole in one-birdie. Sellest aga paraku ei piisanud, kuna rootslase edu oli liiga suur. Teist kohta jagas veel teine rootslane Mikael Lindberg. Tulemused 

Võitja tõusis hooaja edetabelis 21. positsioonile ning meenutame, et vaid 20 parimat saavad järgmiseks hooajaks endale tuuri kaardi. Levy tõusis 5ndaks ning Lindberg 7ndaks. Kodupubliku suurlemmik Tapio Pulkanen jagas koos Kim Koivuga 34. kohta ning langes hooaja kokkuvõttes 19. positsioonile. Hooaja edetabeli esimene ja teine vastavalt taanlane Rasmus Neergard-Petersen ja inglane John Parry, kel mõlemal kaks etapi võitu kirjas, olid vastavalt 18. ja 8. positsioonil. Teine soomlaste suur lootus sel aastal Oliver Lindell ei teinud cut’i ning langes hooaja edetabelis 29. kohale. Sel nädalal mängitakse Rootsis ja seejärel kolitakse Poola.

Eestlasi oli stardis sel korral kaks ning kumbagi käsi liiga hästi ei käinud. Richard Teder (Estonian Golf & Country Club) sai kirja 76 ja 72 lööki, seejuures avapäeval alustas ta väga õnnetu 8 löögiga. Mark Suursalu (Niitvälja Golf) ringid olid 77 ja 80. Cut’i piir oli seekord -5. Kogemuste omandamist tuleb sel tasemel kuskilt alustada, seega asja ette läks antud turniiri kindlasti. Lisaks oli kohapeal turniiri avapäeva jälgimas üle 30 eestlase, kes said meeldejääva kogemuse.