Scheffleri kuues

Foto: Gregory Vasil, ZUMA Press/Scanpix

Vaatamata siinsetele jaanipäevapidustustele jätkus ookeani taga golfihooaeg vaid tipptegijatele (71 kutsetega mängijat) mõeldud eliit-turniiriga Travelers Championship. See on üks publikurohkemaid turniire PGA Touri karussellis.

Nädal tagasi US Openil täielikult põrunud (kõik neli ringi üle par’i ja 41.koha jagamine) Scottie Scheffler tõestas, et tegemist oli juhusega ja saavutas järjekordse esikoha. Karjääri 12. ja sel hooajal juba kuues esikoht tuli läbi play-offi, kus Scheffler seljatas juba esimesel rajal noore korealase Tom Kimi. Kim oli turniiri juhtinud esimesest päevast alates – avapäeval -8, kahe päeva järel -13. Enne viimast päeva oli Kimi skoor -18, teist kohta jagasid Scheffler ja Akshay Bhatia (-17).

Pühapäeval kerkisid esikohakonkurentsi ka nelja birdie’ga alustanud Cameron Young ning Xander Schauffele. Kuuenda ja seitsmenda raja birdie’dega kerkis Scheffler esikohta jagama, Kim tegi kaheksandal bogey ja sestsaadik jäid võitu jahtima just need kaks. Schauffele, Young, Bhatia ja Finau tegid eri radadel bogey või isegi duubli, üksnes Kim suutis Scheffleri kannul püsida. Viimasele rajale mindi Scheffleri ühelöögilises eduseisus, ent Kim tegi vägeva birdie ja viigistas seisu.

Play-offis mängiti 18.rada uuesti, kuid nüüd põrus korealane täielikult, piirdudes bogey’ga. Scheffleri teine löök otsustas võitja saatuse.

Kolmandat kohta jagasid Tom Hoge ja Sungjae Im.

Hakkama ei saadud ka väiksemat sorti skandaalita, kui viimasel võistluspäeval ilmusid 18.rajale huligaanid, kes enda arvates kliima kaitseks välja astusid. Politsei pidas lollakad kinni.

Tulemused

Maailma edetabelis kerkis Kim 26.kohalt 16ndaks – see oli ka ainus märkimisväärne muutus OWGR reitingus. Palju märkimisväärsem on aga tõsiasi, et Scheffleri kuues esikoht sel hooajal vääris võrdlusi täielike legendidega. Viimati sai ühel hooajal kuus esikohta ei keegi muu kui Tiger Woods aastal 2009. Aga et käes on alles juuni, siis tuleb märkida sedagi, et enne juuli algust saavutas kuus esikohta ühe aastanumbri sees viimati Arnold Palmer ja seda aastal 1962. Nii et Scheffler ei ole mitte üksnes tänavuse hooaja täielik valitseja, vaid kirjutanud ennast juba praegu, olles just 28-aastaseks saanud, golfi kõigi aegade suurnimede hulka.

Uuel nädalal jätkub PGA Tour Michigani osariigis Rocket Mortgage Classic’uga.

LIV Golfi liigas sai oma esimese esikoha inglane Tyrrell Hatton, kes liitus selle sarjaga tänavu jaanuaris. Nashville’is mängitud turniiril edestas Hatton koguni kuue löögiga kaasmaalast Sam Horsfieldi ning seitsmega nelja meest, sh US Openi võitjat DeChambeaud ja Jon Rahmi.

Naised pidasid aga maha hooaja kolmanda majori – PGA Championshipi – ning esikoht rändas Koreasse. Avapäeva järel neljandat kohta jaganud, kuid pühapäeva hommikuks juba kindlalt juhtinud 34-aastane Amy Yang edestas lõpuks kolme löögiga kaasmaalast Ko Jin-youngi, ameeriklannat Lilia Vu’d ja jaapanlannat Miyu Yamashitat. Kuulus Nelly Korda piirdus teist majorit järjest kahe võistluspäevaga (69+81, profikarjääri halvima võistluspäeva kordamine). Esikoht tähendas Yangile ka olümpiapääsme lunastamist. Tulemused