Ei ole vastaseid

Foto: Michael Reaves, Getty Images/AFP/Scanpix

27-aastane Scottie Scheffler kõrgub profigolfi tipus nagu päike taevas – kõigile nähtav, aga kättesaamatu. Legendaarse Jack Nicklausi poolt asutatud Memorial Tournamenti võit oli Schefflerile sel hooajal juba viies. Viis võitu ühel hooajal on haruldane saavutus, kuid hooaeg on ju alles poole peal. Nii-öelda moodsal ajastul ehk alates 80ndatest on vaid üksikutel nii palju võita õnnestunud – Vijay Singh (2004) ja Tiger Woods (2000) võitsid üheksa turniiri ühel hooajal, Tom Watson (1980) seitse ja Nick Price (1994) kuus. Maailmarekordiks Byron Nelsoni 18 (1945), ent see oli hoopis teine aeg… Viimati suutis hooajal viis võitu noppida Justin Thomas seitse aastat tagasi. Ent nagu öeldud – hooaeg kestab veel septembri esimese nädalavahetuseni, nii et vähemalt Singhi ja Woodsi saavutus on ohus. Mis teeb Scheffleri tänavuse esituse pööraseks, on tõsiasi, et kõik oma võidud on ta saavutanud tippturniiridel – major pluss neli nn “signature event’i” ehk eliit-turniiri, kus auhinnafondiks vähemalt 20 miljonit. Schefflerist sai esimene mees pärast Jack Nicklausi (1962), kes läheb US Openile, kaenlas viis esikohta, nendest üks major

Tänavu on Scheffler kogunud auhinnaraha üle 24 miljoni, ületades mullu teenitud 21m. Kogu karjääri auhinnarahade summa – ligi 67 miljonit asetab ta kõigi aegade edetabelis seitsmendaks. Viimasest kaheksast turniirist on tal lisaks viiele võidule ka kaks teist kohta. 

 

Memoriali avapäeva järel juhtis kanadalane Adam Hadwin, ent teise päeva 68 ja konkurentide ebaedu (Hadwin 72, Morikawa 74) tõstis Scheffleri liidriks. Enne viimast päeva juhtis Scheffler (vaatamata ühele triple bogey’le) Morikawa, Straka ja Hadwini ees juba neljaga. Tõsi, kergelt ei tulnud midagi – viimasel päeval oli Scheffler pisut rabe ja edu Morikawa ees sulas lõpuks minimaalseks. Järgnes rahvusvaheline seltskond – kolmas Hadwin, neljas Bezuidenhout Lõuna-Aafrikast, viiendat jagasid inglane Fitzpatrick, austerlane Straka ja rootslane Aberg. 

Tulemused 

LIV Golfi sarjas sai karjääri esimese esikoha mehhiklane Carlos Ortiz, kes edestas ühe löögiga poolakat Adrian Meronki ning kahega Patrick Reedi ja hispaanlast David Puigi. 

Vanameistrite sarjas oli teist nädalat järjest võidukas Ernie Els – viies esikoht Champions Touril. Els lõi play-offis Steve Strickerit. 

Sel nädalal, nagu juba mainitud, mängitakse Põhja-Carolinas Pinehurstis US Open