Inglase Carteri unistuste nädalavahetus

Foto: Michael Schwartz, dpa/Scanpix

Eduka amatöörkarjääri seljataha jätnud Laurie Canter ei saanud profisarjades kuidagi jalga maha, kuni lõpuks sel nädalavahetusel sujus kõik ning tasuks esimene DP World Touri tiitel. Hamburgi lähedal peetud European Openi nimelisel turniiril tuli esimene etapivõit tulemusega -13 (68, 66, 73, 72). Kahe löögi kaugusele jäid austerlane Bernd Wiesberger ja LAVi esindaja Thriston Lawrence. Suurimaks üllatusteks nädalavahetusel oli Rasmus Hojgaardi (OWGR 96), cut’i mitte läbimine, kuna avapäeval sai ta kirja 80 lööki, millele lisas küll teisel päeval 68, kuid rong oli juba läinud. Tulemused 

34-aastane inglane näitas head minekut juba nädal varem Belgias, kui lõpetas jagatud seitsmendal kohal. Detsembris oli ta teine Mauritusel ning jagas neljandat kohta Austraalias. Teise koha on ta saavutanud ka kolm korda varem, kuid Carteri profikarjääri võib muidu kirjeldada, kui seiklust Ameerika mägedel. Peale edukat amatöörkarjääri, mis sisaldas Lõuna-Aafrika amatööride MV võitu 2010, Inglismaa koondisega Euroopa meistriks tulekut samal aastal ning 2011. aastal ka Hispaania lahtiste MV võitmist, ei tulnud edu profikarjääris kergelt. 2011-2013 mängis ta kaasa Challenge Touril, kuid ei saavutanud ühtegi top10 kohta. 2014-2015 pidi ta seetõttu taanduma aste madalamale Pro Golf Touri. 2015-2017 läbis ta edukalt igal aastal European Touri Q-Schooli ning sai kaardi põhituurile, kuid langes igal aastal siiski tuurilt välja. 2019 tegi ta kaasa aasta Challenge Touril, kuid ei suutnud ka seal ennast paremate hulka murda, küll aga teenis ta neljandat korda tuuri kaardi Q-Schooli kaudu. 2020. aastal hakkas päike siiski pilvede tagant paistma, kokku viis esikümne kohta neist kaks korda runner up ­tiitel Itaalias ja Portugalis. 2021 lisandus teine koht BMW PGA Championshipil, kaotades võitjale Billy Horschelile vaid ühe löögiga. Hooaja kokkuvõttes sai ta vastavalt 19. ja 24. koha neil hooaegadel. Ometi otsustas ta liituda LIV golfiga 2022. aastal, kuid kukkus tänavuse hooaja eel nende listist välja. Võiduga kaasnes tšekk pea 400 000 euro väärtuses, hooaja edetabelis tõus kaheksandale positsioonile ning maailma edetabelis naasmine top100 sekka pärast mitmeid aastaid.

Sel nädalal mängitakse Rootsis nn mix eventi, kus osalemas nii mehed kui naised. Challenge Tour aga jätkub Hispaanias, Andaluusias.