Jaapanlase triumf Kataris

Foto: Dan Himbrechts, EPA/Scanpix

27-aastane Rikuya Hoshino sai oma 34. DP World Touri turniiri stardis lõpuks maitsta võidurõõmu, näidates neli päeva kõige stabiilsemat mängu Qatar Mastersil. Ringidega 69, 68, 69, 68 (-14) edestas tõusva päikese maa mängija vaid ühe löögiga prantslast Ugo Coussaud, kes tegemas oma avahooaega põhituuril. Tugeva viimase päeva toel (65) tõusis kolmandat kohta jagama šotlane Scott Jamieson koos inglase Tom McKibbiniga. Turniiri otsustavat päeva viimases flightis mänginud Rasmus Hojgaard sai viimasel päeval kirja 73 lööki nagu avapäevalgi ning langes jagama kuuendat kohta. Tulemused 

Oma kolmanda stardi sel hooajal kirja saanud Lauri Ruuska ei läbinud cut’i, kuna avapäeval sai kirja 78 lööki tehes avaüheksal 41 lööki, millele lisas 70 teisel päeval. Stardis oli ka vaid 11-aastane venelane Daniil Sokolov, kellele on hangitud ka Katari pass ning kes sai kirja ringid 78 ja 82. Cut’i piiriks oli seekord par.

Rikuya Hoshino pääses European Tourile läbi 2022. aasta Q-Schooli, kus ta sai finaalvõistlusel 7. koha. Tal on ette näidata Japan Golf Touri kuus etapivõitu. Lisaks on ta mänginud ka kolmel major turniiril korduvalt ning parima kohana on ette näidata U.S. Openilt 2021. aastal jagatud 26. koht. 2022. aasta mais tõusis jaapanlane maailma edetabelis 63. positsioonile, kuid hetkel on taandunud esisajast välja, kuid eeldatavalt selle nädalavahetuse võiduga tõuseb ta 100 hulka tagasi. Selle hooaja alguses andis ta eelmise aasta lõpus kahel Austraalias toimunud etapil tormihoiatuse, kui kahel korral lõpetas ta turniiri teisena. Neist ühel turniiril tuli kaotust tunnistada alles play-offis, kui Juaquin Niemann sai teisel lisarajal hakkama eagle’ga. Aasta alguses kahel Araabia Ühendemiraatides peetud etapil piirdus ta kahe päevaga, kuid Bahreini 12. koha jagamine nädal tagasi koos Coussaudiga andis aimu, et mehes on sisu rohkemaks. Võiduga kaasnes tšekk pea 400 000 euro peale ning hooaja edetabelis tõusis Hoshino teiseks otse Rory McIlroy järele.

Tuur teeb nüüd nädalase pausi ning kahe nädala pärast võisteldakse Keenias, Muthaiga golfiväljakul.  

Challenge Touri järjekordsel Lõuna-Aafrika etapil Kaplinnas said pealtvaatajad näha aga play-offi, kuhu jõudsid rootslane Mikael Lindberg ja LAVi esindaja Ryan van Velzen. Teisel lisarajal võttis kogenum rootslane (31 vs 22) birdie abil etapivõidu. Eelmisel hooajal veel amatöör olnud ja kõiki Hispaanias Challenge Touri etapivõiduga üllatanud Martin Couvra lõpetas jagatud kuuendal kohal. Esitosinast kogunisti seitse olid LAVi mängijad. Tulemused 

Oma teise etapivõidu saanud rootslane tegi viimasel ringil birdie 16. ja 17. rada järjest, kuid bogey 18ndal lükkas võidu võimaluse edasi play-offi, kus vastu tuli täna ideaalse päeva (-6 eagle ja nelja birdie abil) teinud van Velzen. Rootslase seni ainus võit pärines 2022. aasta augustist, kui tal õnnestus võidušampust maitsta kodumaal toimunud etapil. Võidutšekk sel korral veidi üle 50 000 euro.

Eelmisel nädalal võitnud Rhys Enoch jagas 37. kohta soomlase Tapio Pulkkaneniga, kes kaotas eelmisel hooajal põhituuri kaardi, kuid säilitas hooaja edetabelis esikoha, kus teiseks tõusis Lindberg.

Järgmised kaks nädalat mängitakse veel Lõuna-Aafrikas. Uuel nädalal toimub turniiri Fancourti väljakul.