LAVi pidu Bahreinis

DP World Touri etapp peeti sel nädalal Bahreinis. Oma kolmanda tuuri võidu noppis LAVi mängija Dylan Fritelli tulemusega -13 (67, 68, 69, 71). Hea viimase päeva toel (68) tõusis teist kohta jagama kaasmaalane Zander Lombard, kes lõpetas samal astmel rootslase Jasper Svenssoniga. Neljandat kohta jagas veel üks Lõuna-Aafrika mängija – Ockie Strydom, kes oli võidus kinni kuni viimase üheksa rajani. Paraku radadel 10-15 tehtud kolm bogey kustutasid võidulootuse. Tulemused 

Fritelli võidutšekk oli väärt peaaegu 400 000 eurot. Teise koha omanikud pidid ca 50% lahjema tšekiga. Fritelli eelmine võit pärineb nii kaugest ajast kui 2017. aasta detsembrist (2018 hooaeg), kui tal õnnestus Mauritiusel play-offis alistada Inda esindaja Arjun Atwal. 2017. hooaja eest sai Fritelli aga „Graduate of the Year“ auhinna, kuna oli eelmisel aastal Challenge Tourilt tulnud mängijatest hooaja kokkuvõttes aasta parim põhituuril. Tänaseks 33-aastase Fritelli kõrghetk maailma edetabelis oli 2017. aastal, kui ta paiknes 44. positsioonil. 2019. aastal õnnestus Fritellil võita ka PGA Touri etapp – John Deere Classic. 2020. aastal jagas ta viiendat kohta The Mastersil ning aasta hiljem oli ta viies The Openil.

Huvitav oli jälgida ka eelmisel hooajal Challenge Touril tegusid teinud mehi. Eelmise aasta viies Svensson jagas lõpuks teist kohta. Enamus eelmist hooaega juhtinud ja lõpuks neljandana lõpetanud prantslane Ugo Coussaud sai lõpuks 12. koha. Eelmisel aastal 12. koha saanud Ugo kaasmaalane Tom Vaillant juhtis avapäeva järel (64) kogu turniiri, kuid taandus lõpuks 35. koha peale. Tema on alles teist aastat profigolfar. Sama koha sai ka eelmisel aastal Challange Touri võitja Marco Penge ja 9. koha omanik Matteo Manassero. 2022. aastal individuaalse Euroopa meistritiitli ja meeskondlikud maailmameistrivõistlused võitnud Filippo Celli lõpetas 23. kohal. Tema teenis tuuri kaardi eelmisel aastal Q-Schooli teise kohaga. Samas Challlenge Touri teine-kolmas Casey Jarvis ja Manuel Elvira ning kuues Adam Blomme cut’i ei läbinud.

Challenge Touri mängijatele keskendusime aga seekord rohkem seetõttu, et hooaeg teisel astmel sai alguse just sellel nädalavahetusel Lõuna-Aafrikas. Kodupubliku kurvastuseks suutis kolme koduseinte toel mänginud LAVi esindaja ees võidu noppida Walesi esindaja Rhys Enoch, kes suutis kõigil neljal päeval mängida täpselt 66 lööki (kokku -24). Kahe löögiga kaotasid Deon Germishuys ja Martin Rohwer, neljaga Daylan Naidoo. Tulemused 

35-aastane Enoch teenis võiduga tšeki väärtuses mõned eurod üle 51 000. Tema seni ainus CT võit pärineb aastast 2019, kui Tšehhis saadud võidu väärtus oli 32 000 eurot ehk auhinnafond suureneb aina ka Challenge Touril olles sellest aastast minimaalselt 270 000 eurot. Enoch teenis eelmisel Q-Schoolis kaardi ka põhituurile, kuid nagu samas staatuses olev soomlane Lauri Ruuska (teeb suure tõenäosusega debüüdi uuel nädalal) ei saa paljudele turniiridele veel selle kaardiga peale, kui on nn parema kategooriaga starti soovijaid liiga palju. Enoch otsustaski seetõttu kaasa lüüa aste madalamal ning ei pea ilmselt otsust kahetsema. Kokku on Walesi mängija teinud põhituuril 69 starti ning parimaks saavutuseks on eelmisel aastal British Mastersil saadud 15. koht. 2019. aasta suvel US Openil sai Enoch, Pebble Beachis peetud võistlusel teisel päeval kirja 66 lööki ning läbis cut’i, millega oli ta saanud hakkama ka aasta varem The Openil.

Dp World Tour kolib järgmiseks nädalaks Katari. Challenge Touril peetakse aga kolm järgmist etappi Lõuna-Aafrikas. Euroopasse jõuab Challenge Tour mais. Augusti keskel võõrustab meile kõige lähedamal toimuvat turniiri Vierumäki Soomes ning viimase suvekuu viimasel nädalavahetusel võõrustab turniiri 15-aastase vaheaja järel Poola, tehes seda Rosa golfiklubis.