Hooaeg algas rekorditega

Foto: Kyle Terada, USA Today Sports/Scanpix

PGA Touri uus hooaeg sai avapaugu Havail, kus mängiti Sentry nime kandev turniir, mis varasemalt tuntud ka kui Tournament of Champions (ajalooliselt kutsuti osalema üksnes eelmisel hooajal turniirivõidu saavutanud mängijad).

Karjääri kuuenda ja ühe vingeima võidu sai 38-aastane Chris Kirk. Mullu veebruaris Honda Classicu võitnud (mäletatavasti jäi tema neljanda ja viienda turniirivõidu vahele üle 3000 päeva) Kirk tegi kogu turniiri vältel ainult ühe bogey ja lõpetas tulemusega -29. mullu septembris karjääri esimese ja seni ainsa võidu teeninud Sahith Theegala kaotas ühe, Jordan Spieth kahe löögiga. Kahe päeva järel esikohal olnud Scottie Scheffler mängis laupäeval vaid -2 (Kirk näiteks -7) ja jagas lõpuks viiendat kohta. Enne viimast päeva teisel kohal olnud Akshay Bhatia alustas pühapäeva double-bogey’ga ja kukkus lõpuks 14ndaks. Kahe päeva järel veel esikohakonkurentsis olnud Viktor Hovland patustas laupäeval koguni triple-bogey’ga ja oli lõpuks 22. Eelmise hooaja komeet Ludvig Aberg „hiilgas“ laupäeval viie bogey ja ühe double bogey’ga – päeva lõpuks +5 ja turniiri lõpuks 47.koht.

Maailma top20st puudusid selt turniirilt vaid Rory McIlroy (2.), Jon Rahm (3.) ja Brooks Koepka (19.).

Tulemused

Maailma edetabelis tõusis Kirk 52lt 25-ndale kohale, auhinnaraha kogus 3,6 miljonit.

Aga nagu pealkirjas öeldud, sündis ka vägevaid rekordeid. Korealane Sungjae Im lõi avapäeval 9, viimasel päeval 11 ja kokku 34 birdie’t – nii palju ei ole PGA Touri ajaloos keegi ühelt (72 rajaga) turniirilt kokku kühveldanud. Senine Touri rekord oli 32. Ebaõnnestunud laupäev (par) tähendas korealasele kokkuvõttes viienda koha jagamist.

Teise vinge rekordi sai enda nimele Max Homa, kes virutas laupäeval seitsmendal rajal drive’i 477 jardi (436 meetri) kaugusele. Hetkeseisuga saab seda pidada PGA Touri ajaloo pikimaks löögiks ja ilmselt peagi ka Guinnessi rekordiks. Tiger Woodsi 2002.aastal samal Kapalua rajal löödud 498 jardi ei ole PGA arvestuste järgi rekordikõlbulik (allamäge). Ametliku rekordina ei ole arvesse võetud ka Carl Cooperi 1992.aasta 787-jardilist sooritust. Vaese mehe löök maandus asfaltrajal ning põrkas ja veeres august mitmesaja meetri kaugusele.

Tour jätkub nädala pärast taas Havail Sony Openiga.