Morikawa oli esivanemate maal ülivõimas

Foto: Tomohiro Ohsumi, AP/Scanpix

Jaapanis mängitud Zozo Championshipil saavutas karjääri kuuenda esikoha PGA Touril Collin Morikawa. Üle kahe aasta tuuril võiduta olnud mees piirdus pühapäeval 63 löögiga (-7) ja edestas teist kohta jaganud Eric Cole’i ja Beau Hosslerit koguni kuue löögiga – ülekaalukaim võit turniiri lühikeses ajaloos, mille peatükkide sekka mahub näiteks Tiger Woodsi karjääri kardetavasti viimane esikoht neli aastat tagasi.

Avapäeva järel juhtima asunud Morikawa lõi väga tuulisel reedel, kus vaid 12 meest jäi alla par’i, viis bogey’t (sh üks double) ja langes esikümnest välja. Laupäeva 64 (-6) tõstis ta aga esikohamängu tagasi, enne viimast päeva kaotas ta liidrile, karjääri esimest esikohta jahtivale Justin Suh’le vaid kahe löögiga. Suh kõrbes pühapäeval täielikule – +4 langetas ta 10.kohta jagama. Eksimatult mänginud Morikawa lõi esimesel üheksal rajal neli birdie’t ja edasi säilis põnevus vaid teise koha heitluses, publiku jaoks mõistagi ka selles, kui hästi läheb Jaapani golfaritel – neid oli esikümnes lõpuks tervelt kolm.

Tulemused

Californias sündinud Morikawale, kelle isapoolsed esivanemad on jaapanlased, oli see esimene kord Jaapanis edukalt esineda. Zozo Championshipil on tal seni pigem kehvasti läinud (korra seitmes), ka Tokio olümpial jäi tema osaks kuri saatus – neljas koht. Kõigest 26-aastane täht on siiski paistnud silma mitme ajaloolise saavutusega – just tema on ainsa golfarina võitnud kaks major’it kohe debüüdil. Touri karjääri alustas ta 22 järjestikuse cut’iga, millest enamat (25) on suutnud vaid Woods. 2021.aastal tõusis ta maailma edetabelis koguni teiseks, värskes tabelis on ta 13.

Tour jätkub 2.-5. novembril Mehhikos.

Champions Touril algas play-off, mille avaetapi Virginias võitis Harrison Frazar. Teksaslasele, kes PGA Touril üheainsa võidu sai, oli see veteranide sarjas esimene esikoht. Otsustavaks said birdie viimasel rajal ja sinna otsa ka birdie esimesel lisarajal. Teiseks jäi austraallane Richard Green.