Hispaania pidu Hollandis. Itaalia imelapse uus tulemine?

Foto: Sander Koning, EPA/Scanpix

DP World Tour jätkus pärast väikest pausi sel nädalal Hollandis, kui mängiti KLM Openit. Kuu aega tagasi Koreas võidutsenud Pablo Larrazabal, noppis oma teise võidu sel hooajal. Viimasel neljal rajal kolm birdiet teinud hispaanlane sai lõpptulemiks -13 (66, 73, 67, 69). Kahe löögiga jäi talle alla kaasmaalane Adrian Otaegui. Kolme löögiga kaotasid taanlane Rasmus Hojgaard ja LAVi mängija Dean Germishuys. Viiendat kohta jagas turniiril kõrgeimat OWGR kohta omanud Adrian Meronk, kes ei suutnud viimasel üheksal rajal par-idest enamat. Tulemused 

Hiljuti oma 40ndat juubelit tähistanud Larrazabali kohta kirjutasime pikemalt kuu tagasi Koreas saadud võidu puhul.  Vahepeal jõudis Larrazabal kaasa teha ka PGA Championshipil, kus alistas cut’i ning sai kokkuvõttes jagatud 65. koha. Hooaja kokkuvõttes tõuseb ta võiduga kaheksandale positsioonile.

Järgmisel nädala kolitakse Saksmaale, kus selgub Porsche European Openi võitja, kus tiitlit kaitseb soomlane Kalle Samooja.

Ryder Cup’i Euroopa punktide arvestuses tõusis Meronk neljandaks, Hollandis ebaõnnestunud Perezi kannule. Otaegui liikus kuuendale positsioonile ning Larrazabal tõusis üheksandaks. Kaks esimest on Rahm ja McIlroy on teistelt pikalt ees, kes koos Pereziga oleks hetkel automaatselt võistkonnas sees. Niinimetatud maailma punktide abil oleks ülejäänud kolm automaatset kohta minemas hetkel kolmikule Hovland, Hatton ja Fitzpatrick.

Challenge Touri järjekordne etapp peeti sel nädalal aga Taanis, kus võidu näpsas itaallane Matteo Manassero. Kunagise lapstähe võiduskooriks oli -12 (75, 64, 71, 66). Vaid löögiga jäi maha LAVi mängija Casey Jarvis ning kolmas oli viimasel päeval liidrikohalt alustanud soomlane Matias Honkala, kes sai viimasel päeval paraku kirja 75, mängis maha kuie löögilise edu viimase ringi eel ning jäi lõpuks võidumehest kolme löögiga maha. Soomlasele järgnesid kogunisti neli Rootsi esindajat ning parim taanlane jagas koduetapil üheksandat kohta. Hooaja edetabeli liider Ugo Coussaud jagas 29. kohta. Tulemused 

Eelmisel kuul oma 30ndat sünnipäeva tähistanud Manasserot, võib nimetada Itaalia kunagiseks golfi imelapseks. 2009. aastal sai temast 16-aastasena noorim mängija, kes võitnud Amateur Championshipi. Võit tagas talle kutse The Openile, kus ta lõpetas 13. koha jagamisel ning autasuks parima amatöörmängija tiitel. Aastalõpus tõusis ta amatöörgolfi edetabeli liidriks ning püsis seal 18 nädalat kuni siirdus profiks. Aprillis 2010. sai ta enda valdusse rekordi, kui noorim Mastersil cut’i teinud mängija. Veidi pärast Mastersit suundus ta profiks ning esimest European Touri võitu tuli oodata vaid pool aastat, kui Hispaanias peetud turniiril edestas ta lähimat jälitajat nelja löögiga. Loomulikult sai ta sellega enda valdusse ka European Touri noorima võitja tiitli. Aasta lõpus ulatati talle ka Sir Henry Cotton’i aasta uustulnuka auhind. Teinegi võit ei lasknud ennast kaua oodata ning saabus paar päeva enne 18ndat sünnipäeva. Malaisias saavutatud võit tähendas seda, et tema käes oli kaks kõige nooremalt võidetud etappi. Esimesel neljal aastal tuli igal aastal üks tuuri etapi võit ning 2012 lõpetas ta hooaja kokkuvõttes 13. positsioonil ning aasta hiljem juba kümnendal.

Esimene mõõnaasta tuli sisse 2015. hooajal, kui mängitud 22-turniirist läbis ta cut’i vaid viiel, seejuures kogunisti 15 turniiri järjest ei saanud ta kahest ringist enamat kirja. 2016. aastal tunnistas ta ühes intervjuus, et võitles kõvasti sisemiste deemonitega, kuid viimasel ajal naudib ta taas golfi aina enam. Hooaegadel 2016-2018 näitas ta juba veidi paremat minekut, sekka kaks kolmandat kohtagi, kuid katastroof saabus 2019. hooajal, kui 18 turniiri saagiks jäi vaid üks läbitud cut, hooaja kokkuvõttes tähendas see 293. kohta ning tuuri kaardi kaotamist. Nii tuli taas siirduda madalamatele turniiridele. Septembri lõpus sai ta esimese profiturniiri võidu pärast 7-aasta vaheaega Alps Touril. Viimased kaks hooaega mängis ta juba kaasa täishooaja Challenge Touril. Kahe hooaja peale jõudis ta küll kaheksal korral TOP10 sisse, kuid hooaja lõppkohad 33 ja 64 ei taganud pääset tagasi põhituurile.

Hooaja kokkuvõttes seni 40. positsioonil olnud Manassero tõusis võiduga viiendale kohale. Teine olnud Jarvis tõusis teiseks ning liidrina jätkab Coussaud. Järgmine nädal mängitakse etapp Tšehhis, Panorama golfiklubis.