Pahapoiss Oleseni tagasitulek

Foto: Paul Childs, Reuters/Scanpix

2019. aasta suvel sattus Thorbjørn Olesen lennureisil korralikku pahandusse ning tema golfikarjäär näis allamäge veerevat. Alles 2021. aasta lõpus mõistis kohus Oleseni õigeks kõigis tema vastu esitatud süüdistustes.

Võimalik, et süüdistustest puhtalt välja tulemise tagajärjel hakkas ülesmäge vaikselt minema ka Oleseni karjäär, mis sai ühe vägeva vaheetapi täna, kui taanlane võidutses Betfred British Mastersil. Võiduks oli vaja aga kahel viimasel rajal teha muljetavaldavad sooritused. Kõigepealt 17. rajal tuli päris pika puti abil eagle ja viimasel rajal veelgi pikema puti abil birdie. Selleks hetkeks oli Olesen rajal põhiliselt tegelenud vaid „kannatamisega“, kuna kirja oli ta saanud 5 bogey juba otsustaval päeval. Kogutulemus -10 (66, 70, 69, 73) tähendas ühelöögilist edu rootslase Sebastian Soderbergi ees, kelle koduklubiks on paljudele eestlastelegi tuttav Black Mountain Taimaal. Soomlane Mikko Korhonen sai kirja 8. koha jagamise. Tulemused 

Viimane võit DP World Touril õnnestus Olesenil saada 2018. aasta suvel, kui toona veel European Touri nime kandnud Italian Openil õnnestus ühe löögiga edestada Francesco Molinari. Samal suvel kuulusid mõlemad kaks võidukasse Euroopa meeskonda, kes kindlalt alistas Ryder Cupil USA tiimi.

Huvitava faktina tasub mainimist, et 2007. aastal ei valinud Taani meeskonna treenerid Oleseni U18 võistkonda, kes tuli samal suvel ka Euroopa meistriks. Tiimi kuulunud kuuest mängijast on vaid Lucas Bjerregaard jõudnud profigolfi ning omab kahte European Touri etapi võitu.

Tuuri järgmine etapp toimub juba järgmisel nädalavahetusel Belgias. Soudal Openi nime kandev turniir mängitakse Rinkven International golfiväljakul, mis asub Antwerpeni lähedal. Nädal hiljem mängitakse juba USA pinnal, kui mängitakse aasta teine suurvõistlus – PGA Championship.